2012. március 21., szerda

Paradicsomleves lumaconival


A paradicsomleves a legeslegkedvencebb étel a családban.

Ez az, amiből mindig minden körülmények között elfogy legalább 4 liter egy nap alatt.
Tizenöt perc alatt kész van, na jó, lehet, hogy húsz, nyáron egy kicsit több, mert akkor friss paradicsomból csinálom, és azt maózni (botmixerezni) kell. Soha nem rántom be, inkább annyi pürét teszek bele, amennyire szükség van a kívánt sűrűség eléréséhez.






Hozzávalók 4 literhez:
2 liter paradicsompüré (nyáron nagyon sok paradicsom, forrázom, héja le, felkockázom)
2 liter víz (paradicsomos dobozok/üvegek kimosásával)
2 nagy fej hagyma apróra vágva
só, bors, cukor
bazsalikom
két marék lumaconi (vagy valami naaagy tészta, vagy betűtészta, kinek mi tetszik)
olívaolaj
valami karakteres sajt illik hozzá.

Hagymát olajon megdinsztelem, felöntöm a levekkel (nyáron a paradicsommal plusz a vízzel), forralom.
Ha nem kell turmixolni, akkor só, bors, cukor, bazsalikom, mehet is bele a tészta, készre főzöm.
Sajttal megszórom, vagy darabolt sajtot dobálok a forró levesbe, az is nagyszerű, esetleg mini mozzarellát, lehet játszani vele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése