2012. február 20., hétfő

Citromos almás bucik

500 g kenyérliszt (vagy finom)
1 tasak szárított élesztő (vagy 2 dkg friss)
4 kk cukor
1 kk só
egy citrom reszelt héja
150 g tejszín
50 g olvasztott vaj
másfél dl tej
1 közepes alma hámozva, lereszelve
2 ek finomra vágott citromfű
cukor vagy szezámmag a tetejére



Az almán és a citromfüvön kívül minden hozzávalót összedolgozok, majd meleg helyen kelesztem.
Amikor megkelt, belegyúrom az almát és a citromfüvet. Ha jól kidolgoztam, négy részre osztom, a gombóckákat egy kisebb tepsibe vagy tortaformába rendezem, megkenem vízzel, rászórom a cukrot vagy szezámmagot (ízlés dolga). 200°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütöm.


3 megjegyzés:

  1. http://dulmina.blogspot.com/2012/02/burgonyas-hajdinagomboc-vegan.html

    Ezt most találtam, Te is vmi ilyesmit játszol, nem? :)

    VálaszTörlés
  2. Jaja, látom az új posztot :)

    VálaszTörlés