Volt egy recept egy könyvben. Egy színes-szagos, szalagos könyvben.
De hát nem volt hozzá ez meg az, viszont volt hozzá más.
Így lett a fele eredeti, a másik fele saját fejlesztés.
Világos réteg:
50 g vaj
50 g puffasztott rizs
100 g kókuszreszelék
4 ek cukor
3 dl tejszín
2 kk keményítő
Sötét réteg:
50 g vaj
50 g puffasztott rizs
125 g étcsoki
3 ek cukor
Sötét réteghez a vajjal és a cukorral megolvasztottam a csokit (lehet gőzfürdőben), és a másik adag rizspufira öntöttem, elkevertem.
Kibéleltem sütőpapírral egy 20x20 formát, abba belelapogattam, hagytam dermedni.
Világos réteghez a vajat a cukorral megolvasztottam kis lábaskában, bele a tejszínt, mikor felfőtt, bele a pici vízzel simára kevert keményítőt.
Az egészet a rizspufi és a kókuszreszelék keverékére öntöttem, jól kikevertem.
A cuccot a csokis dermedt rétegre simítottam.
Pár óra hűtés után nagy kínkeservvel szeleteltem, ugyanis a csokis réteg sokkal keményebb, mint a kókuszos.
A fotón azért van fordítva a két réteg, mert előbb a kókuszost tettem, és csak utólag jöttem rá, hogy ez egy elhibázott lépés volt.
A táncolóknak ízlett, és tényleg finom, de valamiért mégse barátkoztunk össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése