
tészta:
200 g albert keksz darálva
7 dkg vaj
3 ek sárgabarack lekvár
250 g túró (vagy krémes túró)
500 g mascarpone
4 tojás szétválasztva
3 ek lime lekvár (narancsdzsem)
kandírozott narancshéj
1 vanília kikapart belseje
75 g fruktóz
A darált kekszet összekeverjük az olvasztott vajjal és a lekvárral, a masszát a 28 centis tortaforma aljára simítjuk, és 190°C-os sütőben 15 percig sütjük.
Aztán a krémhez összekeverjük a hozzávalókat (először túró + mascarpone, aztán bele a többi) a tojásfehérje kivételével, majd a felvert fehérjét is bele.
A tortaformába töltjük az egészet, rá a tésztára, és a tetejére málnaszirup pettyeket tettem, majd fogpiszkálóval elhúzgálom, hogy lilahagyma formája legyen :)
Még bele is lehet dobálni málnadarabokat, baja nem lesz tőle :)
Az egészet visszateszem 170°C-ba 35-40 percre.
Ha kihűlt, beteszem a hűtőbe egy pár órára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése