2012. augusztus 4., szombat

Magyaros gazpacho


Az úgy volt, hogy kellett valami nagyon nyári, nagyon könnyű, nagyon gyors leves.

De tegnap jöttünk meg a nyaralásból, gyakorlatilag üres a hűtő, azért rozé van benne, de egyébként csak az este érkezett 6 liter házi tej, néhány fonnyadt paprika, egy darab paradicsom...
Arra gondoltam, azért mégis jó lenne egy gazpacho ebédre, a pincében van egy cukkini, uborka helyett megteszi, és van még tavalyi eltett lecsó, anyukámtól kaptam, kicsit csípős, de az nem baj. Jééé, két üveg is van, az egyik nem csípős, akkor legyen az. Felbontottam, de kiderült, hogy az egy paszuly- és vinetamentes - úgynevezett sima - zakuszka... na nem baj, ha már felbontottam, rakok bele egy-két kanállal. A csípős lecsóból is került bele kettő. Hát így történt, a végeredmény egészen finom lett, pirítóssal ettük.

Hozzávalók:
1 konzerv paradicsom (levestől)
1 paradicsom
2-3 ek zakuszka
2-3 ek eltett lecsó
3 gerezd fokhagyma
1 kisebb cukkini vagy egy nagyobból kisarasznyi darab
1 fej hagyma (vagy pincében talált újhagyma)
5 dkg szikkadt kenyér
2 ek vörösborecet
(petrezselyem)
3-4 dl víz, ízlés szerint

A hozzávalókat összeturmixoljuk, ha akarunk levesbetétet, akkor az esetlegesen felbukkanó paprikából, uborkából vághatunk apró kockára egy keveset, amit nem turmixolunk össze.
A kapott masszát leszűrjük és hűtőbe tesszük. Kivárjuk, amíg behül, majd pirítóssal, fűszeres olajban kisütött kenyérrel fogyasztjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése